EMM2020

TROBADA DE MÚSIQUES ANTIGUES I TRADICIONALS

 

Amb aquest títol s'aborda la música i la tradició com a patrimoni cultural immaterial que contribueix a la promoció de la cultura dels pobles buscant les influències entre les músiques tradicionals i la música antiga des de les pràctiques històricament documentades. Al llarg del curs es treballarà el repertori de música tradicional, música medieval i renaixentista. Sis sessions eminentment pràctiques que es completen amb una conferència i un concert de professors i alumnes. Els professors, a més de considerar qüestions històriques, tècniques i musicals de cadascuna de les seues especialitats corresponents treballaran amb els alumnes la pràctica musical d'aquestes músiques, posant especial atenció a la preparació del concert final, objectiu fonamental i diferenciador d'aquest curs que estarà dirigit per Carles Magraner.

Adreçat de manera especial a intèrprets de música antiga que vulguen aprofundir en el repertori medieval, renaixentista i tradicional i treballar de manera pràctica i teòrica. S'aprofundirà en les diverses formes de cants medievals profans i cançons de trobadors sobretot les Cantiges d'Alfons X el Savi i el Llibre Vermell. Especialment dirigit a cantants, instrumentistes (violes, llaüts, violes de mà, percussions, flautes) i instruments tradicionals, d'entre els que se seleccionarà un conjunt instrumental i vocal per a la preparació d'un concert final de curs. També dirigit a melòmans, interessats, professors de música, belles arts, història, literatura… i estudiants de música que vulguen conéixer, ampliar i/o aprofundir en els seus coneixements del repertori ajustat a la música històrica espanyola, música antiga o tradicional amb exemples pràctics de com va ser i com es fa per a comunicar aquests repertoris al públic del segle XXI.

 

ACTIVITATS OBERTES AL PÚBLIC:

Entrada lliure amb reserva prèvia (sense numerar) fins completar l'aforament del espai. Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.RESERVAR ENTRADA 

 

 

 

5 desembre. 19:30 h Teatre Municipal

SANTA MARIA
TRADICIÓ MEDIEVAL DES DE LES ARRELS RELIGIOSES

Capella de Ministrers - Carles Magraner

Una proposta interpretativa de la música tradicional valenciana des de la perspectiva de la música històrica 

Programa de concert 

 

------------

7 desembre. 19:30 h Teatre Municipal

CANTIGUES MARIANES
ARRELS I PATRIMONI

Concert de professors i alumnes

Orígens dels cants Marians en la tradició medieval 

 Programa de concert

 

-------------

 8 desembre. 12:00 h Teatre Municipal

AL VOLTANT DEL BUREO
Eduard Navarro

Els instruments tradicionals i el bureo a terres valencianes. Mostra pràctica i teòrica

 

 

 


 

ENCUENTRO DE MÚSICAS TRADICIONALES Y ANTIGUAS

 

Con este título se aborda la música y la tradición como patrimonio cultural inmaterial que contribuye a la promoción de la cultura de los pueblos buscando las influencias entre las músicas tradicionales y la música antigua desde las prácticas históricamente documentadas. Durante el curso se trabajará el repertorio de música tradicional, música medieval y renacentista. Seis sesiones eminentemente prácticas que se completan con una conferencia y un concierto de profesores y alumnos. Los profesores, además de considerar cuestiones históricas, técnicas y musicales de cada una de sus especialidades correspondientes, trabajarán con los alumnos la práctica musical de cada una de estas músicas, poniendo expecial atención a la preparación del concierto final, objetivo fundamental y diferenciador de este curso que estará coordinado por Carles Magraner.

 

Dirigido de manera especial a intérpretes de música antigua que quieran profundizar en el repertorio medieval, renacentista y tradicional y trabajar de manera práctica y teórica. Se profundizará en las diversas formas de cantos medievales profanos y canciones de trovadores, sobre todo las Cantigas de Alfonso X el Sabio y el Llibre Vermell. Especialmente dirigido a cantantes, instrumentistas (violas, laudes, percusiones, flautas…) e instrumentos tradicionales de entre los que se seleccionará un conjunto instrumental y vocal para la preparación de un concierto final de curso. También dirigido a aficionados, melómanos, interesados, profesores de música, bellas artes, historia, literatura… y estudiantes de música que quieran conocer, ampliar y/o profundizar en sus conocimientos del repertorio entorno a la música histórica española, música antigua o tradicional con ejemplos prácticos de cómo fue y cómo se hace para comunicar estos repertorios al público del siglo XXI.

 

ACTIVITADES ABIERTAS AL PÚBLICO:

Entrada libre con reserva previa (sin numerar) hasta completar el aforo de la sala. Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.RESERVAR ENTRADA 

 

5 diciembre. 19:30 h Teatro Municipal

SANTA MARÍA
TRADICIÓN MEDIEVAL DESDE LAS RAÍCES RELIGIOSAS
Capella de Ministrers - Carles Magraner

Una propuesta interpretativa de la música tradicional valenciana desde la perspectiva de la música histórica 

 

------------

7 diciembre. 19:30 h Teatro Municipal

CANTIGAS MARIANAS
RAÍCES Y PATRIMONIO
Concierto de profesores y alumnos

Orígenes de los cantos Marianos en la tradición medieval 

Programa de concierto

 

-------------

 8 diciembre. 12:00 h Teatro Municipal

AL VOLTANT DEL BUREO
Eduard Navarro
Los instrumentos tradicionalles y el bureo en tierras valencianas. Muestra teórica y práctica